Herfst

Beste mensen,

Het herfstseizoen is alweer volop in gang. We kijken terug op een fijne zomer waarbij veel trouwe gasten lekker hebben kunnen genieten op ons zonnig terras midden in het groen. We merken nu dat het weer rustiger wordt in de horeca. Dit is voor ons het startsein om onze ToGo kaart met soepen en maaltijden weer te gaan uitbreiden.

Misschien weet je het nog? We bereiden vegetarische biologische soepen en maaltijden en verdelen dit in éénpersoons-porties. Om voedselverspilling tegen te gaan en om het zo vers mogelijk te houden vriezen we het eten direct in. Heb je thuis even geen zin om te koken of verwacht je bezoek? Even bakje uit de vriezer, opwarmen en je kunt gezond en verantwoord smullen. Uiteraard is alles vegetarisch, biologisch en waar mogelijk halen we de groente van het land.

Waarom deze ToGo kaart? Het bereiden van ToGo gerechten betekent voor de deelnemers uit de dagbesteding contiuniteit in hun werk. We verdelen het werk namelijk in kleine taken. Eentje snijdt bijvoorbeeld de groente, de ander verdeelt de porties in de bakjes, de volgende schrijft tekst over op de etiketten en plakt het etiket weer op de deksels. De bereiding zelf wordt gedaan door een kleine groep gemotiveerde vaste vrijwilligers.   

De soepen die nu op de kaart staan zijn: Pompoensoep, linzensoep, tom kha kai, groentesoep, tomatensoep en uiensoep.

Verder hebben we quiches met groente van het land.

Komende week gaan we lekker boerenkool stamppot van het land maken.

De horeca blijft overigens gewoon open. Dus blijf gezellig langskomen en verwen jezelf ook met de makkelijke gezonden maaltijden om mee te nemen.

Vergelijkbare berichten