Nieuwsbrief mei 2022

De koude donkere wintermaanden liggen al even achter ons. En wat hebben we al lekker kunnen genieten van het mooie terrasweer. Er zijn al heel wat zaadjes en planten geplant en de tuin laat steeds meer bloemen zien. Bezoekers weten onze lunchroom goed te vinden. De winter menukaart is vervangen door de zomer menukaart. Heb je onze nieuwe tosti Kimchi al geprobeerd? Ook zijn we weer op zaterdag open.

Het belangrijkste doel van Landgoed de Rading is om mensen met een dagbestedingsindicatie een prettige en beschutte werkplek te bieden. Elke deelnemer heeft zijn eigen niveau en persoonlijke voorkeuren. Het is soms best een uitdaging om voor elke deelnemer dagelijks een gepast en gevarieerd aanbod te hebben aan taken

Om voldoende werk te houden voor rustige tijden hebben we besloten om door te gaan met de ToGo menukaart. Deze kaart bestaat uit verschillende soepen en natuurlijk onze zelfgemaakte cakes en taarten. Op het bord achter de kassa staat welke soepen we verkopen. In de werkplaats is er volop gewerkt aan vogelhuisjes, insectenhotels en meer nuttige artikelen voor het milieu.

De lunchroom wordt deels gerund door vrijwilligers. Zij werken samen met de deelnemers uit de dagbesteding in de keuken, de winkel en de bediening. We zoeken versterking.

Goede initiatieven trekt goede initiatieven. Door de jaren heen zijn we allerlei samenwerkingsverbanden aangegaan met goede nieuwe lokale initiatieven. We stellen ze graag de komende weken aan je voor. We hadden het net al over de mooie bloemen in onze tuin. Deze mag je komen plukken. Hiervoor moet je alleen een plukdiploma halen bij Toma Bloemenservice. Lees verder voor meer informatie.

Als je vragen hebt naar aanleiding van deze nieuwsbrief, aarzel niet en neem contact met ons op. Of kom gezellig even langs.

Met vriendelijke groet,

Tim de Groot
telefoon 06 48145548

Vrijwilligers gezocht

Een dag zonder lachen komt bij Landgoed de Rading eigenlijk niet voor. De keuken, de winkel én de lunchroom worden grotendeels gedragen door een super leuk team van vrijwilligers. Zij werken zij aan zij met de deelnemers uit de dagbesteding.

foto: “Werken bij Landgoed de Rading voelt als een warm bad” zo noemt Laura (rechts op de foto) haar ‘baan’ als vrijwilliger in onze lunchroom.

We zijn op zoek naar nog meer leuke collega’s. Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Toe aan positieve afleiding? Je zal meteen merken dat je aanwezigheid enorm gewaardeerd zal worden. Je kan 6 dagen in de week bij ons terecht. Interesse? Neem contact op met Tim 06 48 14 55 48 of stuur een mail naar landgoedwinkel@xs4all.nl of kom gewoon even langs.

Voor de vogeltjes en insecten

Vogelvoederbakjes, vogelhuisjes, vogelvoedsel slingers, vlinderkastjes en diverse soorten insectenhotels staan voor je klaar in de winkel. Het milieu heeft er uiteraard baat bij als er goed voor de vogels en insecten gezorgd wordt. Je ziet in de commerciële winkels diverse soorten huisjes te koop staan. Die van ons zijn echter dubbelnuttig.

Wij maken ze van van gebruikt hout. Zo krijgt afgedankt hout toch een nieuwe bestemming. Dat scheelt weer afval. Maar het belangrijkste is dat onze deelnemers er veel plezier aan beleven om deze huisjes te maken. Mooie produkten creëren, schuren en lakken in eigen tempo en nieuwe dingen erbij leren, dat vinden ze heerlijk om te doen.

Even voorstellen: Toma Bloemenservice

Heb je al gehoord van onze bloemenpluktuin? Toma maakt gebruik van onze bloementuin om deelnemers het nut van biologisch bloemenbeheer te leren. Samen met de deelnemers uit de dagbesteding zorgt zij voor een mooi divers en verantwoord geteelde bloemen.

De bloemenservice staat voor lokaal, biologisch en duurzame bloemen. Je kunt bij haar niet alleen prachtige boeketten bestellen, maar je kunt ook van van haar leren om de boeketten zelf te maken

In een pluk/schik workshop leer je alles over het plukken van biologische bloemen. Wanneer pluk je? Wat pluk je en vooral hoe pluk je zonder dat je schade aan de plant aanricht. Na deze workshop krijg je een plukdiploma in combinatie met een knipkaart. En dan… dan mag je het hele seizoen komen plukken in onze bloemenpluktuin.

foto: Toma geeft tips tijdens de pluk/schik workshop.

Kijk op de website voor meer informatie en voor de data van de workshops. https://www.tomavandenbosch.nl/workshops.

Vergelijkbare berichten